Translate

foto groter bekijken

Klik dan op de foto.

maandag 31 oktober 2011

Heerlijke herfstdagen

Fraaie herfsttinten op het voormalige kasteelterrein in mijn woonplaats Capelle a/d IJssel. Helaas was in de 16e eeuw het kasteel al verdwenen. Het terrein is nog steeds in tact met twee grachten eromheen. Het wordt nog steeds onderhouden

zondag 30 oktober 2011

Uitstapjes (weekend Bruinisse in Zeeland 2011)

Langs de dijk in Bruinisse hebben we een heerlijke wandeling gemaakt langs het kleine haventje, vandaar kijk je prachtig uit over de Grevelingen en de Grevelingendam. Iets verder ligt de sluis met twee ophaalbruggen, leuk om dit een poosje te bekijken, er passeerde nog een aardig aantal zeilboten.
Nadat de sluisdeuren geopend zijn kunnen de scheepjes hun vaarweg vervolgen naar de Grevelingen
Op naar open water


De Grevelingendam

woensdag 26 oktober 2011

Uitstapjes (weekend Bruinisse 2011,De Oosterscheldekering)

Tijdens ons verblijf in Bruinisse zijn we ook op het eiland Neeltje Jans geweest, Je komt er alles te weten over de Deltawerken. Het was prachtig zonnig weer, Heldere blauwe lucht en een prachtige heldere uitkijk over de Oosterschelde en de Noordzee, dus fantastisch weer om foto's te schieten.

Een zelfde peiler die voor de oosterscheldekering zijn gebruikt staat als monument in de vroegere bouwput waar alle peilers zijn gebouwd.


Het voorlichtingscentrum van de Deltawerken ligt halverwege de kering op een kunstmatig aangelegd eiland.

Het gedeelte van de kering waar zich de tweede reeks schotten van de waterkering bevinden. Er zijn drie van deze reeks schotten. De totale kering is ongeveer 9 kilometer lang. Met de bouw is begonnen in 1968 tot 1974, daarna was er een onderbreking omdat de bouw gewijzigd werd. In 1976 werd de bouw weer hervat en was gereed in 1986

Op het moment dat wij er waren was het afgaand water, goed te zien aan de stroming die onder de schotten door stroomt.

De Oosterscheldekering gezien aan de zijde van de Noordzee, een fascinerend gezicht

maandag 24 oktober 2011

Uitstapjes (weekens bruinnisse 2011,Jachthaven in Bruinisse)

Heerlijk 'n paar dagen er op uit geweest in Bruinisse in Zeeland. Wat hebben we genoten van het weer, volop zon, en dat eind Oktober. Bruinisse ligt op Schouwen Duiveland, het eerste eiland van Zeeland aan de Grevelingen net over de Grevelingendam.

De Jachthaven van Bruinisse

maandag 17 oktober 2011