Mijn nieuwe fotowebsite

Nieuwe website

>>>>> Nieuwsgierig naar mijn fotowebsites ? Klik dan op een van de 2 websites hierboven.

Translate

woensdag 7 augustus 2013

Uitstapjes (Met de Spido naar de maasvlakte 1 en 2)

Dinsdag 6 Augustus hebben we een dagtocht gemaakt naar de Maasvlakte 1 en 2 met de Spido van Spido rondvaarten in Rotterdam, de trip duurde ruim zes en een half uur en startte bij de Erasmusbrug, de opstapplaats van de rondvaarten. Het weer was zonnig toen we vertrokken , later dreven er dreigende luchten over, maar het bleef gelukkig droog. In de middag kwam de zon door en werd het behoorlijk warm.  De heenreis ging over de Nieuwe Maas, een stukje Oude Maas en het Hartelkanaal. Er worden maar liefst 5 bruggen gepasseerd, De eerste is een hefbrug, De botlekbrug die voor ons geopend moest worden. Dan volgen de Hartelbrug, Callandbrug, De Harmsenbrug en de laatste is de Suurhofbrug. We varen dan de Maasvlakt no 1 binnen, na alle havens doorgevaren te hebben komen we aan bij de Maasvlakte no 2. Vanhier zie je ook de Noordzee, de Nieuwe waterweg en Hoek van Holland. De terugreis gaat een kort stukje over het Calandkanaal en dan via de nieuwe Waterweg, de Nieuwe Maas en de Maas naar de aanlegplaats bij de Spido bij de Erasmusbrug. Op deze blog toon ik allereerst de afvaart enkele foto's van de Nieuwe Maas de bruggen die we hebben gepasseerd en de aankomst bij de Maasvlakten. Later komen de foto's van havens en de Maasvlakten en het havengebied van Rotterdam.


De afvaart bij de aanlegplaats vanaf het bovendek van onze boot.

 Droogdokken in het havengebied

 Er dreven dreigende luchten over

 Haven voor de bouw van olie platvormen in het havengebied

 De Botlekbrug moest voor ons omhoog

 De Hartelbrug

 De Calandbrug

De Harmsenbrug

 En tenslotte de Suurhofbrug

 Aankomst 1e Maasvlakte
De GDF Sues kolencentrale valt als eerste op 

3 opmerkingen:

 1. Die donkere luchten geven wel een aparte sfeer aan je foto's, Kees. Mooie serie. Hier en daar herken ik wat. Ik heb een keer met Spido een rondvaart door de havens gemaakt en verder gaan we regelmatig naar Oostvoorne en dan kom je langs een paar van die bruggen. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een aardig vaartochtje zo zie je dat alles vanaf de waterkant toch een hele andere dimensie heeft.ik ben benieuwd naar het vervolg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie serie Kees, prachtig met al die wisselende luchten.
  Foto 5 van de Botlekbrug, is helemaal een toppertje ! Ontzettend mooi die donkere dreigende lucht en dan die flats in de verte die je onder brug door ziet. Helemaal geweldig !

  groetjes, Truus

  Ben benieuwd naar de volgende serie,in die 6,5 uur vast veel moois kunnen vastleggen.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat U langs ben geweest en de moeite heeft genomen een reactie te plaatsen.