Translate

foto groter bekijken

Klik dan op de foto.

maandag 31 maart 2014

Oude glorie in de Rotterdamse haven

Tijdens een zeilrace lagen deze historische zeilschepen zondag afgemeerd in de Rotterdamse Veerhaven.
Natuurlijk zijn we daar een kijkje gaan nemen, dit zie je tenslotte niet elke dag.woensdag 26 maart 2014

De Hollandse IJssel

'n stukje Hollandse IJssel, De Oude haven tussen Nieuwerkerk a/s IJssel en Capelle a/d IJssel


vrijdag 14 maart 2014

Molen in Deurne (Brabant)

De molen in Deurne is van het type Beltmolen en is een ronde stenen grondkruier. De molen heeft drie functies, namelijk als korenmolen, oliemolen en zaagmolen, dit is zeer uniek. De molen dateert uit 1890. 
In 1944 raakte de molen in verval en werd ook nog eens in 1969 door brand getroffen, waarna de kap verwijdert moest worden, daarna werd de molen sterk verwaarloosd. Nadat in 1989 de Stichting Holtens Molen werd opgericht kon de molen worden gerestaureerd, dit werd in September 2008 voltooid.Tegenwoordig is de molen op vrijwillige basis in bedrijf. Bij de molen zijn nog enkele oude werktuigen aanwezig.

dinsdag 11 maart 2014

Weekendje Noord Brabant

In het Noord-Brabantse Deurne staat een watermolen. De molen stamt uit 1631 en staat links van het kasteeltje Klein Deurne over de Beek De Vlier, vroeger bekend als de Bakelse Aa. Al in de 13e eeuw was hier sprake van een watermolen. Het originele waterrad is al lang geleden afgebroken samen met de aandrijving en meer originele onderdelen. De molen heeft daarom jarenlang stil gelegen. Enkele tientallen jaren terug is er een nieuw rad ingezet en sindsdien is de watermolen weer in werking. De ombouw van de molen is gerestaureerd en verbouwd tot woonhuis.