TIP

Kijk vrijblijvend eens in mijn websites in de zwarte balk

Translate

maandag 12 oktober 2015

Opknapbeurt kasteelterrein

Het oude kasteelterrein bij ons in Capelle a/d IJssel, waar tot twee maat toe 'n vroeger kasteel heeft gestaan, krijgt momenteel 'n flinke opknapbeurt. Omdat de oude fundamenten nog in de grond aanwezig zijn, worden er boven het maaiveld op de plaatsen van de vroegere opgaande muren, paden gemaakt van  keien moppen. Op de plaatsen van de vier vroegere hoektorens zijn al houten vlonders boven de oude gracht aangebracht. Rond de gracht die nog altijd aanwezig is loopt nog altijd 'n rondlooppad en over de gracht ligt 'n witte ophaalbrug die vernieuwd is in 2005. .
Het terrein zal straks voor het publiek te betreden zijn en krijgt men 'n indruk van de omtrek en grote van het laatste kasteel.

Het eerste kasteel stond er van 1285 tot 1351 en het tweede kasteel heeft bestaan van 1612 tot 1797. Beide kastelen hebben een kort bestaan gekend maar het terrein is altijd blijven bestaan.
Een van de laatste bijgebouwen is afgebroken in de eerste helft van de 18e eeuw.

Het tweede vroegere kasteel uit 1612
 De oude situatieDe situatie tijdens de werkzaamheden, men krijgt na al 'n aardig beeld van de omvang van het kasteel en zijn omgeving.


9 opmerkingen:

 1. Mooi initiatief Kees. Zo blijft er van de geschiedenis toch nog wat over.
  Een wie weet....ooit herbouw? Gr Jan W

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was een indrukwekkend kasteel, te zien aan de tekening! Het kasteel in Bergen (NH) (kasteel Egmond) daarvan is de fundering opgemetseld, zodat je kan zien hoe groot het was. Is ook een leuk idee! https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Kasteel_Egmond

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Kees.

  Dat zal er straks weer mooi uit zien.
  Mooi dat ze het niet in verval laten gaan.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie serie, Kees. Je zou er inderdaad een kasteel verwachten. Jammer dat het er niet meer staat !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toen ik de titel las, dacht ik een kasteel te zien. Dus niet. De fotoreportage en de uitleg doen mij helemaal terug gaan in de tijd alsof het kasteel er nog staat. Die ophaalbrug vanuit verschillende gezichtspunten vastgelegd. Leuk.
  OT: de fotoreportages deel 1 en deel 2 Feria de Fuengirola staan op onze fotoblog.
  Salu2 Albert

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik wist niet dat in Capelle zulke schatten te vinden zijn. Gelukkig blijft het kasteel nu behouden door de restauratie werkzaamheden. Groetjes DIetmut

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Kees,
  erg leuk dat je dit zo in beeld brengt. Het kasteel is op de tekening erg indrukwekkend.
  Ik kan me dan ook voorstellen dat ze nu de paden en keien daar gaan maken zodat je toch een indruk van eth kasteel hebt. Echt ene mooie en inspirerende serie met hele mooie en duidelijke/heldere foto's.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat U langs ben geweest en de moeite heeft genomen een reactie te plaatsen.