Translate

foto groter bekijken

Klik dan op de foto.

donderdag 29 oktober 2015

Herfst in het kralingse bos

Deze foto's gemaakt op donderdag 29-10 tijdens een wandeling in het Kralingse bos en bij de daarin liggende Kralingse plas, 'n waterplas aan de rand van Rotterdam ontstaan na zandwinning.

Kralingse bos en plas
Molen De Lelie in herfstsfeer
Deze keer waren er diverse Reigers aan de waterkant


Restaurant aan de plas

zondag 25 oktober 2015

Heerlijke herfst wandeling

Zondagmiddag 25 Oktober 'n heerlijke herfstdag met 'n alleraardigst  zonnetje, Dus even genieten van 'n heerlijke wandeling in het Hitlandbos nabij onze woonplaats.


donderdag 22 oktober 2015

Mijn aquarium

Het is al weer 'n hele tijd geleden,
daarom maar weer eens 'n paar foto's van mijn onderwater wereldje. 


  woensdag 14 oktober 2015

maandag 12 oktober 2015

Opknapbeurt kasteelterrein

Het oude kasteelterrein bij ons in Capelle a/d IJssel, waar tot twee maat toe 'n vroeger kasteel heeft gestaan, krijgt momenteel 'n flinke opknapbeurt. Omdat de oude fundamenten nog in de grond aanwezig zijn, worden er boven het maaiveld op de plaatsen van de vroegere opgaande muren, paden gemaakt van  keien moppen. Op de plaatsen van de vier vroegere hoektorens zijn al houten vlonders boven de oude gracht aangebracht. Rond de gracht die nog altijd aanwezig is loopt nog altijd 'n rondlooppad en over de gracht ligt 'n witte ophaalbrug die vernieuwd is in 2005. .
Het terrein zal straks voor het publiek te betreden zijn en krijgt men 'n indruk van de omtrek en grote van het laatste kasteel.

Het eerste kasteel stond er van 1285 tot 1351 en het tweede kasteel heeft bestaan van 1612 tot 1797. Beide kastelen hebben een kort bestaan gekend maar het terrein is altijd blijven bestaan.
Een van de laatste bijgebouwen is afgebroken in de eerste helft van de 18e eeuw.

Het tweede vroegere kasteel uit 1612
 De oude situatieDe situatie tijdens de werkzaamheden, men krijgt na al 'n aardig beeld van de omvang van het kasteel en zijn omgeving.


vrijdag 9 oktober 2015

MS "Rotterdam"

Tijdens de Wereldhaven dagen 2015 in Rotterdam , alweer enige tijd geleden, was onze trots de "Rotterdam" ook aanwezig in zijn thuishaven.

de Rotterdam in de namiddag weer op weg naar open zee.

woensdag 7 oktober 2015

Verlaten vakantiehuisjes

Deze huisjes gezien nabij Putten langs de weg naar Garderen in Koudhoorn. Deze huisjes zijn verlaten en behoorde tot een recreatie centrum aldaar, Te zien was dat de huisjes al jaren leegstaan en hadden daardoor iets weg van spookhuisjes. Het kan zijn dat de huisje vroeger bij het hotel behoorde  waar wij logeerde,er liep vandaar namelijk een pad naar toe. Natuurlijk zijn we even kijken.