Translate

foto groter bekijken

Klik dan op de foto.

vrijdag 27 mei 2016

Friesland 2

een andere trip van ons ging naar Hindeloopen, 'n pareltje aan het IJsselmeer.maandag 23 mei 2016

'N midweekje Friesland, deel 1

Diverse foto's van ons midweekje vorige week in Heerenveen in Friesland. Gelukkig hadden we toch nog redelijk weer en konden er dus op uit en hebben we lekker rond getoerd in de omgeving.

'N vertrouwd beeld in Friesland, open bruggen en pleziervaart, onderweg naar Sloten


'N oud kerkje dat oorspronkelijk stamt uit 1353 in Westhem


Blauwhuis, Cafe/restaurant waar we genoten hebben van 'n eerlijke maaltijd

Bolsward

Het stadhuis van Bolsward'N vroegere uitgebrande kerk, nu 'n plaats voor film opnames. Het dak en de ramen zijn voorzien van glas.


Wordt vervolgd

donderdag 19 mei 2016

Pinksterweekend 2

Deze oude automobielen deden mee met een toertocht, we hebben ze gespot bij het hotel waar wij overnacht hebben. We konden het niet laten om er enkele van te fotograferen. 


dinsdag 17 mei 2016

Pinksterweekend in Noordwijkerhout

Tijdens ons verblijf in Noordwijkerhout met het Pinksterweekend was er in Haarlem op maandag 2e pinksterdag een draaiorgelevenement in Haarlem. Leuk om daar even te gaan kijken. 
Het was 'n vrolijke en muzikale trip, de draaiorgels stonden door het hele centrum.zaterdag 14 mei 2016

Uit de oude doos

Nog maar eens iets uit de oude doos gehaald, deze keer een ritje in een van de oude trams in Den Haag vanaf het tram museum.

woensdag 4 mei 2016

Twee dagjes Hengelo

Lekker twee dagjes naar Hengelo geweest. Gisteren, dinsdag, lekker op de fiets, al stond er toch nog wel 'n aardig stevig windje, maar ja je bent lekker buiten. Op de fiets naar Delden, dwars door de polder en heerlijke stukken bos. Halverwege in Azelo stond er 'n fraaie watermolen, dus even afgestapt om foto's te maken, zeker de moeite waard. De molen is de Noordmolen en stamt uit circa 1325 en in was 'n oliemolen. Van oorsprong was het 'n dubbele molen maar de korenmolen is in het verleden afgebroken. De overgebleven molen is gerestaureerd in 1917, in 1976, in 1984 kreeg het 'n nieuw rad en sinds 1990 is de molen af en toe weer in werking. In 2006 is het voor het laatst gerestaureerd, daarbij werden ook de kademuren vernieuwd.

De watermolen mer brug


Informatie bordje

Het rad


De watermolen gezien vanaf de de linkerkant

'n Later bijgebouwd molenaarshuisje


De beek

'n Twentse boerderij in de directe omgeving