Translate

zaterdag 10 juni 2017

Industrie langs de Hollandse IJssel

In Ouderkerk a/d IJssel aan de overzijde van het Hitlandbos in Nieuwerkerk a/d IJssel Ligt in een grote bocht in de rivier het hout verwerkingsbedrijf Heuvelman. De grote gele loodsen zijn al vanuit de verte te zien. Regelmatig ligt er 'n kustvaarder met het ruim vol hout uit Noorwegen, Zweden of zelfs uit Rusland aan de kade, de hijskraan is daarbij van groot belang om het hout op de kade te krijgen.

Foto's gemaakt op 15 mei 2017

7 opmerkingen:

 1. Definitely a large scale operation! Very good photos, Kees!
  Have a great weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wonderful photos of an important industry.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier in Zaandam was er ook veel houtindustrie, in de Achtersluispolder zaten meerdere grote bedrijven en de houtschepen uit Rusland en Scandinavië lagen er ook regelmatig. Een belangrijk deel van het hout ging naar de Bruynzeel fabrieken. Nu, 30 jaar later, is er geen hout meer te vinden in Zaandam, de Bruynzeelfabrieken zijn ook verleden tijd. Gelukkig hebben we de foto's nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het verhaal van Frank103 zou het mijne kunnen zijn maar dan in Rotterdam, bij Abraham van Stolk. We 'piepten vlotje' op de boomstammen in de Schie. Mooie herinneringen aan toen door jouw foto's van nu, Kees. 'n Prachtige serie. Gr Jan W

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Jan, ook ik zie nu mijn jeugd terug, wij piepte vlotje in Nieuwerkerk a/d IJssel, daar was ook een zogenaamd balkengat. Daar dreven vlotten van houten heipalen.
   Groet Kees.

   Verwijderen
 5. Mooie foto's heb je hier Kees.
  Maar het blogje hier onder met de klaprozen vind ik ook erg mooi.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat U langs ben geweest en de moeite heeft genomen een reactie te plaatsen.